Algemene voorwaarden PoesPas

 

Bij aankomst noteren wij uw gegevens, mocht er iets gebeuren tijdens uw afwezigheid, dan kunnen wij u bereiken. Bij dringende medische noodzaak zullen wij met uw dier naar de dierenarts gaan. Heeft u bij voorhand al bijzonderheden over uw dier? Dan horen wij dat graag bij aankomst zodat wij goed op uw huisdier kunnen letten tijdens het verblijf!


Vaccinaties;

Voor het verblijf bij PoesPas zijn de onderstaande vaccinaties verplicht;


Voor katten;

 

 • Niesziekte
 • Kattenziekte
 • Bordetella

                    Voor konijnen;

 • Myxomatose
 • RHD 1
 • RHD 2


Belangrijk;

 • De vaccinaties mogen niet verlopen tijdens het verblijf van uw kat en konijn. 
 • Vaccinaties kunnen tot uiterlijk 3 weken voordat uw huisdier bij PoesPas komt, gegeven worden.
 • De vaccinatie tegen niesziekte mag tijdens het verblijf niet over de 10 maanden heen gaan.
 • Wees op tijd met het vaccineren voordat uw kat bij PoesPas gaat verblijven.
 • Geef bij uw dierenarts aan dat uw kat in een pension gaat verblijven. 
 • Zonder geldig vaccinatieboekje en de juiste vaccinaties kan uw kat of konijn niet bij PoesPas worden opgenomen!
 • Het vaccinatie boekje en/of paspoort blijft in bewaring tijdens het verblijf bij PoesPas.

***Niesziekte bij de kat;

Niesziekte wordt overgebracht via direct onderling contact, door speeksel, oogvocht, of via de lucht (niezen). Ook via handen en kleding kan de ziekte overgedragen worden. Infecties kunnen zich snel verspreiden op plaatsen waar veel katten zijn. De jaarlijkse inenting is alleen geen garantie dat uw kat helemaal geen niesziekte virus oploopt. Het zorgt er wel voor dat de symptomen veel milder zijn en uw kat er niet of nauwelijks ziek van wordt.

***Myxomatose, RHD1 & RHD2;

Beide aandoeningen zijn zeer besmettelijk en niet / slecht behandelbaar.
Het myxomatose virus wordt met name overgedragen door stekende insecten als vlooien, muggen en vliegen. Ook kunnen konijnen elkaar besmetten of kan een konijn geïnfecteerd raken door besmette materialen.
VHD verspreidt zich via direct contact tussen konijnen, besmet materiaal, stekende insecten en ontlasting / urine. Het voeren van vers gras waar wilde konijnen op gelopen hebben, kan bijvoorbeeld tot een besmetting leiden, net als het meenemen van het virus onder je voetzolen.


Vlooien behandeling;

Maximaal 5 dagen voor verblijf bij PoesPas moet uw kat een goed werkend vlooienmiddel hebben gehad zodat uw kat optimaal beschermd is. Mocht uw kat tijdens het verblijf bij PoesPas toch vlooien  hebben, dan krijgt uw kat een pipet van PoesPas. Dit wordt in rekening gebracht bij uw als eigenaar.

Dieet of medicijnen;

Heeft uw huisdier speciaal dieet voer en/of medicijnen? Geef dan voldoende voer en/of medicijnen mee voor de dagen dat uw huisdier bij PoesPas verblijft. Mocht er onvoldoende aanwezig zijn, dan worden de kosten die gemaakt zijn voor nieuw voer en/of medicatie in rekening gebracht bij uw als eigenaar.

Katers;

Ongecastreerde katers kunnen tot aan een leeftijd van plusminus 5 maanden bij PoesPas verblijven. Daarna zullen ze gecastreerd moeten zijn om bij PoesPas te komen logeren.

Aansprakelijkheid;

PoesPas is ten opzichte van de eigenaar niet aansprakelijk voor schade en/of kosten ten gevolge van ziekte, verwonding, vermissing of overlijden van uw huisdier. De eigenaar is de kosten van eventuele medische behandeling(en) en overige onvoorziene kosten verschuldigd aan PoesPas. Deze kosten dienen te worden betaald bij het ophalen van uw huisdier, tenzij anders is overeengekomen met PoesPas.    

Hoogseizoen;

Gereserveerde dagen in het hoogseizoen, worden in rekening gebracht ook wanneer u af wilt wijken van de geplande haal en breng dag.
Dit vanwege de planning in het hoogseizoen.
Hoogseizoen loopt van 1 juni t/m 1 oktober.


openingstijden;

Openingstijden PoesPas

maandag
gesloten
17:0020:00
dinsdag
9:0017:00
17:0020:00
woensdag
9:0017:00
17:0020:00
donderdag
9:0017:00
17:0020:00
vrijdag
9:0017:00
17:0020:00
zaterdag
9:0011:00
17:0020:00
zondag
gesloten
17:0019:00
 
Opbellen
E-mail