Veel gestelde vragen

Vaccinaties;
Waarom moet een kat gevaccineerd zijn?
Voor de optimale bescherming tegen veel voorkomende gevaarlijke infecties.
Vaccinatie is bedoeld om weerstand op te bouwen zonder echt ziek te worden. Om deze weerstand te behouden moet de inenting jaarlijks worden herhaald. Bij PoesPas verblijven er meerdere katten in 1 verblijf, hierdoor is de besmettingsdruk ook groter, Als uw kat optimaal gevaccineerd is, loopt deze ook minder risico om ziekte worden, Als een dier niet (goed) gevaccineerd is, kan hij ziek worden als hij in aanraking komt met een ziekmakend virus.
Wat is de Bordetella enting?
Bordetella is een neusvaccinatie, door de vaccinatie in de neus te druppelen, ontstaat er bij de kat een lokale afweer tegen Bordetella.  Ook zorgt het ervoor dat de symptomen verminderd worden.
De neusvaccinatie is een extra vaccinatie, welke samen met de jaarlijkse vaccinatie ervoor zorgt dat uw kat de meest uitgebreide bescherming tegen niesziekte krijgt, die op dit moment mogelijk is.
Waarom vraagt PoesPas de Bordetella enting?
Niesziekte bij de kat is erg besmettelijk. om ervoor te zorgen dat uw kat zo min mogelijk risico loopt, vraagt PoesPas deze vaccinatie bovenop de standaard jaarlijkse vaccinatie
Wat kost de Bordetella enting?
De kosten verschillen per dierenarts. U kunt hiervoor navraag doen bij uw dierenarts.
Waar kan ik de vaccinaties halen?
De vaccinaties worden uitsluitend bij de dierenarts gegeven. Geef bij uw bezoek aan, dat uw kat bij PoesPas/pension gaat verblijven. En benoem hierbij dat PoesPas de volgende vaccinatie regels heeft.
  • Niesziekte
  • Kattenziekte
  • Bordetella. Vraag bij uw dierenarts hier specifiek om, deze wordt niet standaard gegeven bij de jaarlijkse vaccinaties.

Vlooien;
Waarom moet mijn kat vóór verblijf een vlooienpipet?
Vlooien zijn lastige beestjes die snel van dier naar dier gaan, om geen vlooienbesmetting bij uw kat en de andere katten in het verblijf te krijgen, is het verplicht om uw kat hiervoor te behandelen. Ook als uw huisdier op dit moment geen vlooien heeft, moet uw de pipet geven. Mocht er namelijk, en daar is maar  1 eitje, larf, pop of vlo voor nodig, op uw huisdier terecht komen, is de kans groot aanwezig dat uw huisdier deze vervelende kriebel beestjes krijgt.
Gebruik hiervoor een goed werkend middel. (pas op met middelen die te koop zijn bij bijvoorbeeld; de Action, Kruidvat, Liddl, Aldi, die kunnen gevaarlijke stoffen bevatten die uw kat kan vergiftigen.

In het verblijf;
Lopen alle katten door elkaar heen?
Ja, alle katten lopen los en door elkaar in het verblijf. Mijn ervaring is dat ze zelf kiezen waar ze liggen, zitten of luieren. PoesPas beschikt over een binnenverblijf en een overdekt buitenverblijf. Het hele verblijf is zo ingericht dat uw kat zelf kan kiezen wat hij wilt.
Is er ook een ruimte dat mijn kat alleen is?
Wij hebben géén apart verblijf voor uw kat. Tenzij medisch.
Gaat het wel goed met alle katten bij elkaar?
Mijn ervaring is dat ik zie dat het goed gaat. Elke kat zoekt zijn eigen plekje op en als er een andere kat in de buurt komt, binnen zijn persoonlijke zone, laat hij dit de ander weten door te blazen. Ook zie ik regelmatig katten uit verschillende gezinnen heerlijk bij elkaar liggen.
De ene kat is heeft een grote persoonlijke zone en de ander een kleinere.
ik verwijs u graag door naar mijn Facebook pagina, daar staan filmpjes en foto's op waarop goed te zien is hoe het gaat in PoesPas.
Mijn kat is in huis en in zijn tuin erg territoriaal, hoe gaat dat in een verblijf?
PoesPas is neutraal terrein voor uw huisdier. Het is niet van uw kat, dus heeft hij geen territorium die hij wilt beschermen en opeisen. Wel heeft u kat een persoonlijke zone in het verblijf. zie kopje; Gaat het wel goed met alle katten bij elkaar?
Wordt er wel eens gevochten?
Gelukkig heb ik dit nog nooit meegemaakt. Alleen als er een kat in de persoonlijke zone van de ander komt, zie en hoor je wel eens een blaas of een pootje ophoog gaan.
Ik kan niet zeggen of garanderen dat het nooit gaat gebeuren of dat uw kat tijdens verblijf niets oploopt.

eten;
Moet ik voer meenemen?
Alleen als uw huisdier dieet of speciaal gezondheid voer nodig heeft.
Mijn kat is op dieet, hoe gaat dat in PoesPas?
Als uw kat op dieet is, of speciaal voer nodig heeft. Dan krijgt uw kat dit apart te eten. Ik zorg ervoor dat er geen ander voer in het verblijf staat.
Mijn kat spuugt als hij te veel eet.
Veel katten spugen als zij te veel en/of te gulzig eten. Mijn ervaring is dat zij dat minder doen in PoesPas. Natuurlijk zie ik wel eens spuug in het verblijf, maar ik zie ook dat ze niet zoals thuis gulzig eten.
Mocht uw kat wel veel spugen, dan geef ik alle dieren een een apart bakje met voer, 3x daags.

overige;
Wat moet ik meenemen als mijn dier bij PoesPas verblijft?
Paspoort/vaccinatie boekje met daarin het bewijs van de juiste vaccinaties.
Dieet of speciaal voer als uw kat dit nodig heeft.
Mag een mandje of kleedje meenemen?
Dat mag, maar de ervaring leert, het wordt gebruikt door andere katten, katten plassen erop, of het gaat stuk.
In PoesPas zijn er genoeg mandjes, kleedjes en kussentjes die ook makkelijk de wasmachine in kunnen.

Heeft u nog meer vragen? stel ze mij gerust.
info@huisdierenopvang-poespas.nl
06-49761580